Sjælland gør klar til Sundhedsplatformen: Patienter sendes ud af regionen
Foto: Styrelsen for Patientsikkerhed

Sjælland gør klar til Sundhedsplatformen: Patienter sendes ud af regionen Indførsel af Sundhedsplatformen får Region Sjælland til at sende kræftpatienter til Vejle for at få kemoterapi, mens blandt andre hjertepatienter og hæmatologiske patienter sendes til Rigshospitalet.

For at sikre, at kræftpatienter kan få deres behandling til tiden, mens Region Sjælland indfører det nye it-system Sundhedsplatformen, har regionen indgået en aftale med Region Syddanmark om, at en del af regionens kræftpatienter kan få behandling med kemoterapi på Vejle Sygehus.

Aftalen betyder, at op til 140 kræftpatienter vil få tilbudt kemoterapi på Vejle Sygehus over en periode på otte uger fra 1. november til 31. december 2017, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Regionen har med tilbuddet om kemoterapi på Vejle Sygehus ønsket at tilgodese patienternes behov, fortæller Beth Lilja, vicedirektør i Sjællands Universitetshospital, til Dagens Medicin.

»Vi mangler kræftlæger i regionen, og for at imødekomme behovet for behandling har vi allerede udvidet åbningstiden i ambulatorier og holder lørdagsåbent. Derfor har vi ikke kunnet udvide kapaciteten yderligere og er glade for, at vi har fået en aftale med Vejle Sygehus,« siger Beth Lilja.

Regionen gør alt for, at det skal foregå trygt, smidigt og med mindst mulig ventetid for patienterne.

»(…) Region Sjælland sørger for gratis transport, hvor der også er mulighed for at få en pårørende med. Hvis der opstår behov, får patienterne mulighed for at overnatte på patienthotellet på Vejle Sygehus. Både transport og eventuel overnatning sker på Region Sjællands regning,« siger vicedirektøren i pressemeddelelsen.

Antallet af patienter svarer til, at det er ca. en tredjedel af de nydiagnosticerede kemoterapipatienter, der bliver tilbudt hurtig behandling i Vejle. Det vil typisk være patienter fra de vestlige kommuner i regionen. Ifølge Beth Lilja vil der altid ske en individuel vurdering af, om patienten skal tilbydes behandling i Vejle eller Region Sjælland. Tilsvarende aftales det med hver patient, om vedkommende vil afslutte sit forløb på Vejle Sygehus eller i Region Sjælland, når perioden er udløbet ved årsskiftet. Strålebehandlingen varetages i perioden stadig i Region Sjælland.

 

Hjertepatienter til Region Hovedstaden

Region Sjælland har desuden indgået en aftale med Region Hovedstaden, der i perioden 1. oktober til 22. december 2017 hjælper med at behandle patienter inden for en række andre specialer. Det drejer sig om 250 hjertepatienter, 100-165 patienter med sygdomme i urinvejene, 25 hæmatologisk patienter, samt 15-30 mavetarmpatienter.

Hjerteafdelingen på Sjællands Universitetshospital Roskilde har allerede lukket en operationsstue ned, mens kardiologerne er på kurser i brug af Sundhedsplatformen.

Beth Lilja kalder det ‘rettidig omhu’, at regionen nu har indgået aftaler med Region Syddanmark og Region Hovedstaden om bistand til at behandle en del af patienterne, mens Region Sjællands egne sygehuse må skrue ned for den planlagte behandling i forbindelse med indførelsen af Sundhedsplatformen.

Hun forventer, at Region Sjælland selv vil kunne håndtere de omtalte patientgrupper igen fra 1. januar 2018.

»Hvis det meget mod forventning ikke kan lade sig gøre, er det en helt ny situation, som vi må tage stilling til til den tid,« siger Beth Lilja til Dagens Medicin.

Kommentarer

  1. Vi beder til at de kaotiske forhold syndhedsplatformen har givet anledning til i Region Hovedstaden undgås i Region Sjælland. Vi må tro på at Region Sjællands politikere valgte rigtigt da de valgte at gå Region Hovedstadens vej. Og vi må tro på at de værste fejl og mangler er afhjulpet. Håbet og troen lever men frygten lurer….

  2. Rettidig omhu ville være at udskyde Go-live!!!
    Der er alt for mange fejl endnu, FMK langt fra Patientsikker ift. OPUS. Cancerregistrering en by i Rusland med andre ord umuligt som læge at have tillid til, derfor nødvendigt med dobbelt og trippel tjek alene for at kunne sove nogenlunde om natten. Det vil man så servere RegionSj ‘ s læger i troen om at de fleste fejl er løst?!!!
    Naivt udover alle grænser, men det værste ved fejlen her er manglende erkendelse, hvilket nemmest kan konstateres ved alle de fejl, der endnu ikke er løst, specielt FMK! Ingen læge kan for alvor stå inde for dette system uden at se bort fra patientsikkerheden, derfor er der ikke mange læger i RegionH, der sover godt om natten, da vi alle frygter at have overset et eller andet i dette uoverskuelige system. Journalføringsansvaret er placeret hos lægerne, men det er valg af system ikke. Måske skal loven laves om således det i fremtiden er Regionernes ansvar, siden de har så travlt med at nedprioritere Patientsikkerhed fremfor udrulningsplan for implementering af Sundhedsplatformen! Det ville give mening og en god nats søvn for lægerne!!!

Skriv kommentar