De bedste til onkologisk behandling af ventrikelcancer Danmarks Bedste Hospitaler 2016

I Dansk Esophagus-, Cardia- og Ventrikelkarcinomdatabases årsrapport fra 2015 vedrører tre af kvalitetsindikatorerne den onkologiske behandling. Indikatorerne ser på, hvor mange patienter der efter præoperativ onkologisk behandling opereres, samt hvor mange af dem, der har modtaget præoperativ onkologisk behandling med henholdsvis kurativt og palliativt sigte, der er i live et år efter behandlingsstart.

På landsplan var alle tre indikatorer opfyldt i 2015.

Antallet af patienter, som blev startet op på palliativ  behandling i 2014, var dog så lavt, at data for de enkelte centre er statistisk usikre, lyder det fra styregruppen. Både hvad angår først- og sidstnævnte indikator lægger Aalborg Universitetshospital (AAU) afstand til de tre andre centre og tildeles således en topplacering ved årets kåring.

I årsrapporten påpeges det, at etårsoverlevelsen for patienter i palliativ behandling er meget lavere (36,4 pct.) end etårsoverlevelsen blandt dem, der fik kurativ behandling (85,9 pct.). Det viser, at selektionen af patienterne har virket efter hensigten, lyder det. Overlevelsen blandt danske ECV-patienter i kurativ behandling er på niveau med de bedste internationale resultater. De pæne data skal ligeledes tilskrives selektionen af de patienter, som tilbydes behandling, vurderer styregruppen.

Overordnet konkluderer årsrapporten, at det er positivt, at der nu endelig er sikret en god praksis for registrering af data for den onkologiske behandling af ECV-kræft, så kvaliteten kan monitoreres på landsplan.

PlaceringSygehusScore
1Aalborg100
2Rigshospitalet89
3Aarhus78
4Odense75
Baseret på tal for behandlingskvalitet indberettet til 'Dansk Esophagus-, Cardia- og Ventrikelkarcinomdatabase: Årsrapport 2015’ omregnet til indekstal og vægtet.

Skriv kommentar