#14 Aktiv Dødshjælp I denne omgang kaster vi blikket på et dilemma, der handler om liv og død. Med os i programmet har vi Svend Lings og Ole Hartling, der argumenterer overbevisende hhv. for og imod aktiv dødshjælp i Danmark. Aktiv dødshjælp er tilladt i bl.a. Holland og Belgien – skal det være en del af den arbejdsplads, vi kommer ud til? Svend Lings har været højaktuel i medierne de sidste par uger, efter han stod frem med at have givet aktiv dødshjælp til en række patienter. Ole Hartling, tidligere formand for Etisk Råd, har i mange år været aktiv i debatten imod aktiv dødshjælp. Til fælles har de at være pensionerede overlæger, der gennem tiden har set en masse patienter, som de brænder for at gøre det bedste for, og et stort engagement i debatten om aktiv dødshjælp – men hvad er bedst for patienten?

#12 Sundhedsplatformen Det østlige Danmark er midt i at udrulle landets største satsning på sundheds-IT nogensinde; Sundhedsplatformen. Men hvordan blev denne løsning valgt? Hvorfor prioriterede man et amerikansk system? Stetoskopet har talt med Sundhedsplatformens programdirektør Gitte Fangel om, hvordan systemet blev til og hun er ikke bly for at sige, at de amerikanske Epic har været tunge at danse med. Formanden for Overlægeforeningen, Anja Mitchell, fortæller om implementeringen på sit sygehus, Herlev, samt hvorvidt hun tror på, at systemet med tiden kan blive godt. Forskernyt handler om metodik og p-hacking.

#10 Kræftpakkerne Kræftpakkeforløbene er måske Danmarks bedste politiske beslutning på sundhedsområdet, men hvordan blev den til? Det har vi talt med Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Petersen, og Peter Vedsted, forskeren bag kræftpakkerne, om. Derudover bringer vi en gennemgang af Jespers udredningsforløb. Jesper var med i DR-dokumentaren "min bedste ven har kræft", men der hører man ikke til det lange forløb op til diagnosen. Ulrik og Ida sidder bag mikrofonerne og kigger, med Leif og Peters hjælp, nærmere på hvordan det går med kræftbehandlingen i Danmark. Hvordan har effekten af de danske kræftpakkeforløb været? Hvorfor er vi stadig bagud i overlevelse sammenlignet med andre lande i norden? Hvilke fremtidige tiltag skal der til, for at vi får en bedre overlevelse? Hvordan er udsigterne med den nye kræftplan 4?

#7 Stetoskjulestuen Ho ho ho! Stetoskopet inviterer jer alle til brunkager i julestuen. Nick og Morten præsenterer en kavalkade af indslag under overskrifterne julehygge og årsberetning. Læn dig tilbage, ret blikket mod horisonten og put en vaniljekrans i munden, mens vi interviewer Sune, en ph.d. på Panum, med en overraskende sidebeskæftigelse, selveste direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, samt SUNDs dekan Ulla Wever med prodekan Hans Henrik Saxild ved sin side. Stetoskopet undskylder på forhånd for at Morten lyder beruset igennem det meste af udsendelsen. Der er ikke tale om en promille, blot ren og ufortyndet juleglæde. Fra redaktionens side siger vi mange tak for, at i har fulgt os i 2016 og glæder os helt enormt til at bringe nye udsendelser til jer i det nye år. Glædelig jul!

#6 Den gode klinik Det er Ida og Camilla, som sidder bag mikrofonerne på dette program om den gode klinik. Neurologisk afdeling på Herlev sygehus får topkarakterer for deres klinikophold. Derfor har vi interviewet den ledende overlæge Jesper Erdal, samt overlæge og klinisk lektor Mette Lindelof. De fortæller om, hvordan de motiverer deres yngre læger til at supervisere, hvordan du som læge selv bliver bedre til at have studerende med rundt, og hvordan man får uddannelse og supervision integreret i en hel afdeling. Som altid er vi selvfølgelig også klar med noget forskernyt, hvor vi har taget sci-fi brillerne på og kigger på fremtidens muligheder. I overlægens bord snakker anæstesiologisk overlæge Egon Godthaab Hansen om ressourcer i sundhedsvæsenet og evidensbaseret forskning.