Rigshospitalets nye nordfløj bliver større end planlagt

Rigshospitalets nye nordfløj bliver større end planlagt Regionsrådet i Region Hovedstaden har afsat yderligere 180 mio. kr. til udbygningen af Rigshospitalet.

Rigshospitalets kommende karakteristiske nordfløj, der i zig-zag-form tager form på Blegdamsvej i København, bliver større end planlagt.

Regionsrådet i Region Hovedstaden har nemlig vedtaget at afsætte 180 mio. kr., der bl.a. skal gå til en 6.000 kvadratmeter stor tilbygning.

Den nye bygning skal især genhuse de funktioner, der lige nu hører hjemme i det såkaldte Rockefeller-kompleks i den anden ende af Blegdamsvej-matriklen. Det skal nedrives for at gøre plads til BørneRiget – den nye hospitalsbygning til børn, unge og fødende.

»Tilbygningen sikrer blandt andet, at vi kan etablere et translationelt neuroforskningscenter integreret med behandlingsfunktionerne i Nordfløjen. Samtidig styrkes samspillet mellem forskning og behandling til fordel for patienterne,« siger Rigshospitalets direktør Per Christiansen i en pressemeddelse fra Rigshospitalet..

Den nye tilbygning kommer især til at rumme flere neurologiske funktioner: Neuromuskulær Klinik og Forskningsenhed er i dag splittet mellem Rockefeller-bygningen og Panum-Instituttet, men skal samles i den nye tilbygning. Derudover vil blandt andet Neurobiologisk Forskningsenhed og Neurokirurgisk Ambulatorium blive samlet i tilbygningen, mens et forskningslaboratorium for sklerose rykker til Glostrup.

Samtidig arbejder Rigshospitalet på en skitse til den fremtidige tilrettelæggelse af opgavernes fordeling mellem Blegdamsvej og Glostrup.

Den indebærer, at den nye tilbygning kommer til at rumme et Demenscenter, der skal huse de opgaver, der i dag hører hjemme i Demensenhed Syd i Glostrup og Demenscentrets nuværende funktioner i Rockefeller-komplekset.

Omvendt skal der kigges nærmere på, hvilke funktioner, der skal flyttes til i Glostrup, som har en stærk profil på blandt andet øjensygdomme, ryg- og gigtsygdomme, samt respirationsområdet.

Meningen er, at der netto skal flyttes flere patientbehandlingsopgaver fra Blegdamsvej til Glostrup end omvendt.

Skriv kommentar