Privathospital med vokseværk udvider med nye specialer

Privathospital med vokseværk udvider med nye specialer Det private HjerteCenter Varde har inviteret andre speciallæger indenfor i privathospitalets nye bygninger.

For ét år siden måtte privathospitalet HjerteCenter Varde fyre 12 ansatte, men nu er krise vendt til ekspansion.

I privathospitalets nye lokaler til 100 mio. kr. har personalet fået selskab af medarbejderne fra Vardes Ortopædkirurgiske Center, som hjertecenteret overtog i juli, ligesom også en plastikkirurg har slået sig ned i privathospitalets bygninger.

Ifølge administrerende direktør Ricardo Sanchez kan være flere kollegaer fra andre specialer være på vej.

»Vi har snakket med flere andre privatpraktiserende i Varde og omegn om muligheden for at flytte ind i vores lokaler, så de ikke skal ligge så isoleret rundt omkring,« fortæller Ricardo Sanchez og løfter sløret for, at privathospitalet har været i kontakt med en øjenlæge, som muligvis bliver en del af det nye, bredtfavnende privathospital.

Men selvom de mange specialer flytter sammen, så vil hjertecenteret fortsat fungere som en selvstændig afdeling, mens andre vil kunne være fælles om blandt andet administration.

Hvor mange nye specialer, der bliver plads til, er endnu ikke besluttet.

»Det er stadig meget nyt det hele, så vi skal selvfølgelig først se hvordan, det kommer til at fungere, og hvor meget plads vi har tilbage, før vi skal have en nye folk ind. Men vi regner med en rigtig god synergieffekt igennem projektet, hvor vi får en masse gode kollegaer at udveksle erfaringer med, og vi selvfølgelig kan spare penge på sekretærer, pedeller og andet administrativt personale,« forklarer Ricardo Sanchez.

Det nye tiltag er seneste skud på stammen i historien om Varde Hjertecenter. Centeret har i de seneste par år været i problemer med Region Syddanmark, da regionen med den nye sygehusstruktur sendte alle sine hjertepatienter til Odense Universitetshospital, for at det offentlige sygehus kunne leve op til sundhedsstyrelsens krav om 750 hjerteoperationer om året.

Hjertecenteret har derfor siden 2010 operereret langt flere udenlandske patienter fra især Norge.