Nyt job til fyret AUH-direktør

Nyt job til fyret AUH-direktør Gert Sørensen, der indtil januar var direktør for Aarhus Universitetshospital, er ansat som direktør for nyt, nationalt genomcenter.

Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) har i dag annonceret, at ministeriet har ansat Gert Sørensen som ny direktør for Danmarks Nationale Genom Center, som skal realisere regeringens og Danske Regioners strategi for personlig medicin.

»Med Gert Sørensen i direktørstolen får vi en person med et rigtig godt kendskab til både sundhedsvæsnet og sundhedsforskning. Han har en stærk ledelsesmæssig og strategisk baggrund, og han vil kunne skabe fremdrift for centrets arbejde og understøtte samarbejdet mellem alle de dygtige aktører rundt om i landet. Nu bliver der for alvor sat fart i etableringen af Danmarks Nationale Genom Center, og det er vigtigt for patienterne,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Gert Sørensen var indtil januar 2017 direktør for Aarhus Universitetshospital, men blev fyret, da Region Midtjylland ønskede en profil med andre kompetencer til at stå i spidsen for Aarhus Universitetshospital i fremtiden.

Nationalt Genom Center forventes oprettet som en selvstændig organisering under Sundheds- og Ældreministeriet i løbet af 2017 og vil få base i hovedstadsområdet.

Centret vil have forankring i forskellige stærke miljøer i Danmark, herunder i Aarhusområdet.

»Jeg ser frem til at begynde i jobbet som direktør for Nationalt Genom Center, for der er store perspektiver i at bruge ny teknologi, der kan være med til at løfte sundhedsvæsnet til gavn for patienterne,« siger Gert Sørensen i en udtalelse.

Gert Sørensen er 54 år og uddannet cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet.

Skriv kommentar