Ny oversygeplejerske på børneafdelingen i Viborg

Ny oversygeplejerske på børneafdelingen i Viborg Maria Brinck Krog er fra 1. september ansat som oversygeplejerske på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg.

Maria Brinck Krog kommer fra en stilling som oversygeplejerske på gynækologisk-obstetrisk afdeling på Regionshospitalet Silkeborg.

Fra 2008 og frem til afdelingens nylige fusion med kvindeafdelingen på Regionshospitalet Viborg har hun været den sygeplejefaglige leder og samtidig varetaget funktionen som udviklingssygeplejerske.
 
Den nye oversygeplejerske på børneafdelingen i Viborg har gennem årene bevist, at hun favner bredt – også inden for pædiatrien.

Maria Brinck Krog har på Regionshospitalet Silkeborg bl.a. også været leder af børneambulatoriet i en årrække, indtil det lukkede i januar. Som leder af børneambulatoriet samarbejdede hun bl.a. med børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg. 

Tidligere har hun som sygeplejerske også været beskæftiget med anæstesi og har inden for det speciale et kendskab til børn som patienter. Maria Brinck Krog har som projektleder også arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse blandt børn og unge – et af de felter, der prioriteres højt på børneafdelingen i Viborg.

I jobbet som oversygeplejerske får Maria Brinck Krog sammen med ledende overlæge Lars G. Hansen det overordnede ledelsesansvar for børneafdelingen. Oversygeplejersken er hovedansvarlig for sygeplejen i afdelingen.