Nordjyske hjertelæger skal samarbejde med kinesisk universitetshospital

Nordjyske hjertelæger skal samarbejde med kinesisk universitetshospital Aalborg Sygehus styrker sin i forvejen tætte forbindelse til Kina med ny samarbejdsaftale om klinisk erfaringsudveksling, udvikling og forskning inden for hjerteområdet med universitetshospitalet i Ningxia.

En kinesisk delegation var tirsdag på besøg på Aalborg Sygehus for at underskrive en stor samarbejdsaftale mellem det nordjyske sygehus og Ningxia University Hospital i Kina.

Aftalen betyder, at de to sygehuse fremover skal samarbejde om klinisk erfaringsudveksling, udvikling og forskning inden for hjerteområdet.

»Kineserne er meget interesserede i at samarbejde med vestlige hospitaler, og når deres valg er faldet på Aalborg Sygehus, er det fordi vi besidder en ekspertise inden for hjertekirurgi og kardiologi, som de gerne vil lære af,« siger ledende overlæge ved hjerte-lungekirurgisk afdeling, Jan Jesper Andreasen, i en pressemeddelelse.

Det nordjyske sundhedssektor har i forvejen tætte forbindelser til den kinesiske sundhedssektor, der blandt andet har givet to kinesiske professortitler til dekan Egon Toft fra Aalborg Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

I vinter blev professor Sun Baozhi fra Shenyang Universitet tilknyttet Aalborg Universitet som æresprofessor. Sun Baozhi er en af Kinas førende eksperter i medicinuddannelser, og som leder af Det Nordkinesiske Center for Udvikling af Medicinsk Uddannelse er han ansvarlig for udvikling, indførelse og evaluering af nye undervisningsmetoder.

Udveksle personale
Aftalen åbner for, at nordjyske hjertespecialister fremover skal samle vigtig erfaring gennem studiebesøg til det kinesiske universitetshospital.

»For at vi i Region Nordjylland kan opretholde en høj kvalitet på hjerteområdet, er det nødvendigt med et vis antal operationer. Derfor er vi glade for, at aftalen blandt andet indeholder en grundig beskrivelse af, hvordan læger, perfusionister og andre personalegrupper inden for hjerteområdet kan tage til Kina og operere,« siger Jan Jesper Andreasen.

Derudover betyder aftalen, at de to sygehuse skal udveksle forskere og ph.d.-studerende.

29. august er endnu en kinesisk delegation i Nordjylland – denne gang dog fra universitetet i Beijing – for at underskrive en aftale med Aalborg Sygehus og Aalborg Universitet på forskningsområdet.