Nordjylland får grønt lys til nyt universitetshospital

Nordjylland får grønt lys til nyt universitetshospital Regeringen har fulgt Juhl-udvalgets indstilling og godkendt Region Nordjyllands planer for et nyt universitetshospital i Aalborg til samlet 4,1 mia. kr.

I januar indstillede regeringens ekspertpanel udi hospitalsbyggeri til, at Region Nordjylland bliver tildelt 4,1 mia. kr. fra puljen til nye hospitalsbyggerier, og den indstilling har regeringen fulgt.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Dermed kan regionen sætte gang i byggeplanerne af et 134.500 kvm stort hospitalskompleks, der skal rumme begge nuværende sygehusmatrikler i hendholsvis det sydlige og nordlige Aalborg.

Region Nordjylland beholder dog en række ambulante funktioner i Medicinerhuset og Onkologibygningen i Aalborg Sygehus Syd i en periode efter det nye universitetshospital står klart i 2020.

»Det er godt, at vi nu har fået det endelig svar fra Regeringen. Vi har netop afsluttet første runde af projektkonkurrencen, så det er et godt tidspunkt, at vi får finansieringen på plads. Så kan vi med ro i sindet arbejde videre med de to projekter, der er gået videre til anden runde i konkurrencen,« fortæller regionsrådsformand Ulla Astman.

De nordjyske politikere besluttede tidligere på måneden, at det bliver et valg mellem de to konsortier Indigo og CuraVita, der skal tegne og bygge regionens kommende universitetshospital i Aalborg.

Første spadestik bliver taget i 2013.