Ny ledende overlæge i Aalborg

Ny ledende overlæge i Aalborg Michael B. Petersen er pr. 1. marts ny ledende overlæge i klinisk genetisk afdeling på Aalborg Sygehus.

Michael B. Petersen er ph.d., dr.med. og speciallæge i klinisk genetik. Han kommer fra en stilling som overlæge på Department of Genetics, Institute of Child Health i Athen, hvor han har været siden 1993.

Michael B. Petersen er uddannet cand. med. fra Københavns Universitet og dimitterede i 1983. I 1997 blev han speciallæge i klinisk genetik. Endvidere blev han i 1992 ph.d. (1992) og dr.med. i 1996 fra Københavns Universitet på afhandlinger om genetisk koblings-analyse af det humane kromosom 21 og oprindelsen af det ekstra kromosom i trisomi 21 (Downs syndrom).

Michael B. Petersen havde et postdoc Fulbright Fellowship i molekylær genetik på Center for Medical Genetics, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, USA, 1988-1990.

Hans største forskningsinteresser har været opståelsesmekanismer af kromosom-sygdomme, men han har i de senere år koncentreret sig om genetik ved døvhed og blindhed. Han har publiceret mere end 170 artikler i internationale genetik-tidsskrifter, og han er medlem af Editorial Board af fire internationale genetiske tidsskrifter.

I 2004 blev han udnævnt som Distinguished Visiting Professor på ‘Iuliu Hatieganu’ University of Medicine and Pharmacy, Cluj-Napoca, Rumænien.