Maase stopper efter 40 år inden for onkologien

Maase stopper efter 40 år inden for onkologien Klinikchef og professor Hans von der Maase fratræder med udgangen af januar som klinikchef på onkologisk klinik på Rigshospitalet, og som professor på Københavns Universitet.

Hans von der Maase, én af landets mest kendte onkologer og nationalt og internationalt velanskrevne kliniske kræftforskere, går på pension med udgangen af januar 2017.

Det sker efter 40 års arbejde inden for onkologien, knapt 25 år sammenlagt som professor ved først Aarhus Universitet og efterfølgende Københavns Universitet, samt ti år som klinikchef på onkologisk klinik på Rigshospitalet.

»Det er en helt igennem udramatisk beslutning, som er modnet over længere tid. Jeg blev 70 år tidligere i år, og når jeg vælger at fratræde netop i slutningen af januar skyldes det, at jeg ønsker at tage udfordringen med implementeringen af Sundhedsplatformen med. Det vil være sværere for en nytiltrådt klinikchef at skulle løse den opgave,« siger Hans von der Maase, der efter en lang læge- og forskerkarriere med konstante deadlines ser frem til at få mere fritid.

»Jeg har været svært involveret i onkologien i mere end 40 år. Det har været et intenst og givende arbejdsliv, men selv om flere kolleger har spurgt, om det ikke bliver en brat overgang at gå fra en meget travl hverdag til et liv som pensionist, har jeg det rigtig godt med beslutningen, og til at få frigjort tid til oplevelser. Min fratræden indebærer også, at jeg har sagt nej til at påtage mig konsulentopgaver og lignende,« siger Hans von der Maase, der bl.a. ser frem til at kunne tilbringe mere tid i familiens hus på Anholt, hvor han er kommet siden han var barn.

Hans von der Maase er i øvrigt lidt af en handyman, og byggede i 1972 selv foreløberen til familiens nuværende hus på Kattegat-øen.

Resultatet af Hans von der Maases indsats inden for dansk og international kræftforskning har resulteret i flere end 260 videnskabelige publikationer, og har gjort ham til modtager af et større antal hæderspriser for sin indsats inden for kræftforskningen.

Hans von der Maases forskningsarbejde har også tidligere resulteret i formandsskaber for Dansk Kræftforskningsfond og Dansk Selskab for Onkologi. Professoraterne i Aarhus og København har også været inden for klinisk kræftforskning.

Skriv kommentar