Læger får krisehjælp på grund af nyt it-system Nyt røntgensystem spiller ikke sammen med Sundhedsplatformen, og det får sundhedspersonalet til at bryde sammen.

It-systemet på Herlev og Gentofte Hospital fungerer så dårligt, at sundhedspersonalet nu bryder sammen. Derfor er de blevet tilbudt krisehjælp, skriver dr.dk.

»Flere læger bryder ud i gråd og går hjem med ondt i maven, fordi de er bange for at begå fejl,« siger overlæge fra Radiologisk Afdeling på Herlev Hospital, Hanne Heebøl.

Et nyt billedsystem (RIS-PACS), der skal spille sammen med danmarkshistoriens største it-projekt på sundhedsområdet (Sundhedsplatformen), giver stadig store problemer. Selvom it-systemet blev indført for over to måneder siden, oplever Hanne Heebøl stadig problemer, når hun for eksempel skal undersøge ct-scanninger af kræftpatienter.

»Tidligere billedmateriale, som er meget vigtigt, specielt når vi taler kræftpatienter, er slet ikke ført over i det nye system,« siger hun til Dr.

Og selvom det er positivt, at sundhedspersonalet nu er tilbudt krisehjælp, løser det ifølge overlægen bare ikke problemet.

»Ingen har sagt til os, hvornår det her går over, så den håbløshed vi har i, at vi ikke ved, hvornår det er slut, er jo ikke forsvundet,« siger hun.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling, indrømmer, at den er helt gal med røntgensystemet.

»Vi arbejder benhårdt på at få løst problemet, men vi kan ikke bare hoppe tilbage. Der er ikke nogen quick fix,« siger Svend Hartling, som medgiver, at situationen er kritisk og alvorlig.

Skriv kommentar