Lægepolitikere forlader parti efter strid om hospitalsplan

Lægepolitikere forlader parti efter strid om hospitalsplan Enhedslistens to lægepolitikere i Region Hovedstaden har forladt partiet efter at være blevet underkendt af partiets repræsentantskab om støtte til hospitalsplan. Peer Wille-Jørgensen forlader også regionsrådet.

Da Region Hovedstaden i juni vedtog en ny hospitalsplan, der blandt andet betød nattelukkede skadestuer, var det med støtte fra blandt andet de to lægeuddannede politikere Karin Helweg-Larsen og Peer Wille-Jørgensen fra Enhedslisten.

Men lægerne havde ikke partiets opbakning til at tilslutte sig aftalen, og da repræsentantskabet derfor underkendte deres beslutning, meldte de to politikere sig ud af partiet.

»Vi tilsluttede os Hovedstadens hospitalsplan af politiske og lægefaglige grunde. Det er en ganske udemærket plan, hvor vi fik mange gode ting med, som for eksempel en socialmedicinsk klinik, hvor man kan arbejde med fastholdelse af hjerte-og cancerpatienter på arbejdsmarkedet, en indvandrerklinik, som den, der er succes med i Odense, og et tilbud om støtte til voldsramte i forbindelse med regionens akutmodtagelser,« forklarer Karin Helweg-Larsen til Frederiksborgs Amts Avis.

Hun fortsætter nu som medlem af regionsrådet uden for partierne, mens Peer Wille-Jørgensen har anmodet om at udtræde af regionsrådet. Han bliver ersyattet af Susanne Langer.

Peer Wille-Jørgensen fortæller til Frederiksborgs Amts Avis, at Enhedslistens bestyrelse for hovedstaden i forvejen var orienteret om lægernes støtte, men da politikerne ingen reaktion fik, underskrev de aftalen om hospitalsplanen.

Gry Blom Hempel, medlem af Enhedslistens Regionsledelse og suppleant til Regionsrådet, sagde 12. august til Hillerødposten, at de to læger burde have været klar over partiets modstand mod hospitalsplanen.

»Enhedslisten har i hele forløbet været imod hospitalsplanen. Det kom derfor bag på ledelsen, at Peer og Karin pludselig ville stemme for planen mod at få nogle små indrømmelser. Det skete selv om repræsentantskabet så sent som i slutningen af marts bekræftede vores modstand mod planen.«

Peer Wille-Jørgensen, 61

Overlæge på Bispebjerg Hospital, cand.med.

 • Uddannet læge:
  1975
 • Speciallæge i kirurgi:
  1987
 • Speciallæge i kirurgisk gastroenterologi:
  1992

Medlem af Liste Ø siden 1993, suppleant i Købehavns Amtsråd 2004-5 og valgt til regionsrådet i november 2005.

Karin Helweg-Larsen, 71

Seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed, cand.med.

 • Uddannet læge:
  1966
 • Speciallæge i patologisk anatomi og histologi:
  1975
 • Speciallæge i samfundsmedicin:
  1996

Valgt til regionsrådet i november 2009.

Skriv kommentar