Kunstige sødemidler
Et stort indtag af kaloriefrie, kunstige sødemidler er koblet til øget risiko for at udvikle type 2-diabetes.Foto: Colourbox

Kunstige sødemidler kan give type 2-diabetes Lille studie indikerer, at indtag af store mængder kunstige sødemidler kan lede til udvikling af type 2-diabetes.

Store mængder kunstige sødemidler kan ændre kroppens respons på glukose og øge risikoen for udvikling af type 2-diabetes. Det viser et nyt studie, der netop er offentliggjort på en kongres for European Association for the Study of Diabetes, EASD, som i disse dage bliver afholdt i Lissabon. Tidligere studier har også indikeret, at et stort indtag af kaloriefrie, kunstige sødemidler er koblet til øget risiko for at udvikle type 2-diabetes, men den underliggende mekanisme er fortsat ukendt. I det nye...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement