Mobilapp hjælper kræftpatienter med spørgsmål til lægen

Mobilapp hjælper kræftpatienter med spørgsmål til lægen Patienter med kræft kan få hjælp fra nyt program til mobiltelefoner til blandt andet at huske at stille de vigtige spørgsmål til lægen om deres sygdom.

En ny app til smartphones skal hjælpe kræftpatienter til et bedre sygdomsforløb.

Mobilprogrammet ‘Liv Med Kræft’ er udviklet af Kræftens Bekæmpelse, og programmet kan blandt andet hjælpe patienter til at få overblik over patientforeningens tilbud om rådgivning og støtte i lokalområdet.

App’en giver også patienterne mulighed for at føre logbog over deres sygdom og behandling, og indeholder også en huskeliste med forslag til spørgsmål til læger, arbejdsgiver, familie og venner.

Blandt forslagene til spørgsmål til lægen er spørgsmål om behandling, bivirkninger og årsag til kræftsygdommen.

»Vi ved, at omkring halvdelen af danskerne har en smartphone. Det tal stiger hurtigt og telefonen bliver brugt til mere og mere i dagligdagen. Derfor har det været oplagt for os at udvikle en app, som er målrettet behovene hos folk, som er berørt af kræft. Vi håber, at appen vil være en hjælp i dagligdagen for patienter og pårørende, som ofte står med en oplevelse af kaos omkring sig,« siger webchef i Kræftens Bekæmpelse, Hanne Sandvang, til cancer.dk.

Programmet er gratis og er udviklet til iPhone– og Android-telefoner.