Københavns Kommune står bag nyt professorat

Københavns Kommune står bag nyt professorat
Henning Langberg bliver ansat i et fem-årigt forskningsprofessorat i kommunal rehabilitering på Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.

Københavns Kommune og Københavns Universitet etablerer landets første professorat i kommunal rehabilitering. Stillingen besættes af tidligere seniorforsker ved Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital, Henning Langberg.

Den nye forskning skal supplere kommunens løbende effektmålinger på rehabilitering — særligt i forhold til borgere med kroniske sygdomme som diabetes og hjerte-karsygdomme og ældre med funktionsbegrænsninger.

Det er første gang, en kommune er med til at finansiere et fuldt professorat. Men det ligger lige for at bidrage til det utraditionelle forskningssamarbejde, fortæller sundheds- og omsorgsborgmester og leder af SF København Ninna Thomsen i en pressemeddelelse.

»I år har vi bl.a. sat os det mål at blive endnu bedre til at støtte og træne de borgere, der modtager hjælp fra kommunen, så de får kræfterne til igen at klare dagligdagen selv. Og vi har simpelthen brug for yderligere dokumentation for, hvordan vi bedst skræddersyr vores tilbud til borgerne,« siger Ninna Thomsen.

Et af de centrale emner i forskningen bliver bl.a., hvordan kommunen kan sætte ind med forebyggelse så tidligt som muligt, så man udskyder eller forhindrer sygdom og i sidste ende sparer penge på hospitalsindlæggelser, sygepleje, hjemmehjælp m.v. Professoratet er dermed en investering, som skal tjene sig ind på den lange bane.

Henning Langberg ansættes på Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.

Den nyudnævnte professor er tidligere seniorforsker ved Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital, hvor han har deltaget i opbygningen af en stor idrætsmedicinsk forskningsafdeling med over 30 ph.d.-forløb.