Læge får 660.000 kr. til forskning i muskelsvind

Læge får 660.000 kr. til forskning i muskelsvind John Vissing Fra Rigshospitalet har fået 660.000 kr. fra Lundbeckfonden til at forske i træning som middel mod muskelsvind.

Der er i dag ikke meget at gøre, hvis man rammes af en muskelsygdom som muskelsvind og styrken i arme og ben ebber ud med alderen.

John Vissing, professor og dr.med. på Rigshospitalet vil det dog anderledes og har de seneste år forsket dels i dyreforsøg med medicin, der kan gendanne musklerne og med fysisk træning. Begge har vist lovende resultater for flere typer af muskelsygdomme.

Nu vil han med en bevilling på 660.000 kroner fra Lundbeckfonden hive træningsmetoden under mikroskopet og se, hvordan de små muskelfibre reagerer på strabadserne.

Ved at simulere træningen med elektriske impulser kan han se, om de enkelte celler bliver styrket eller går i stykker, og han kan sikre sig, at behandlingen ikke gør mere skade end gavn med tiden.

Resultaterne vil forhåbentlig munde ud i anbefalinger til muskelsvindspatienter om, hvor vidt de skal begive sig ud i træningen. 

Skriv kommentar