Uddannelsesansvarlig Overlæge Gynækologisk Obstetrisk afdeling D, OUH – Svendborg. Gynækologisk obstetrisk Afdeling D - Odense-Svendborg

Ansøgningsfrist: 02/04/2024 OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus

En stilling som uddannelsesansvarlig overlæge er ledig pr. 1.maj 2024.

Er du vores nye uddannelsesansvarlige overlæge?
Brænder du for uddannelse og har lyst til at gøre en forskel for de uddannelsessøgende på vores afdeling?

Vi søger en uddannelsesansvarlig overlæge, der vil have den primære funktion inden for det almen gynækologiske område og derudover varetage funktionen som uddannelsesansvarlig overlæge.

Afdelingen har funktioner ved såvel OUH Odense Universitetshospital i Odense som ved Svendborg Sygehus. For den aktuelle stilling vil hovedfunktionen være i Svendborg, og du vil skulle deltage i vagtarbejdet.

Gynækologisk Obstetrisk afdeling D er Region Syddanmarks Universitetsafdeling inden for gynækologi og obstetrik, og vi har højt specialiserede funktioner inden for alle subspecialerne. Dette giver en unik mulighed for tæt samarbejde på tværs af subspecialer i såvel klinik som forskning. Vi har et meget tæt og let tilgængeligt samarbejde med SDU og en meget aktiv forskningsenhed med aktuelt 8 gynækologisk- obstetriske professorater tilknyttet.

Afdelingen har en stor uddannelsesopgave, idet alle læger i hoveduddannelse til specialet har 1.5 år i afdelingen, alle læger der er i hoveduddannelse til almen medicin på fyn har 6 måneder i afdelingen og endelig så har vi årligt 2-3 læger i introduktionsforløb.

På afdelingen består vores lægelige uddannelsesteam aktuelt af UKYL,2 UKAL, klinisk lektorer og en administrativ medarbejder, som alle har stor interesse i uddannelse af vores kommende kolleger.
Sammen er de med til at sikre et godt og udviklende læringsmiljø i afdelingen. Afdelingen har også et lokalt tværfagligt Uddannelsesråd, hvor afdelingens samlede uddannelsesopgave koordineres og udvikles.

OUH har uddannelse som et satsningsområde, og der foreligger en strategi for lægelig videreuddannelse. Centeret for Lægelig videreuddannelse er et godt samlingspunkt for uddannelse, og de står for mange gode aktiviteter såsom netværksdannelse og kurser.

Du vil få funktion i afdelingens almen gynækologiske team, der har en stor aktivitet i Svendborg, hvor du vil have din primære kliniske tilknytning.  I afdelingen foretages årligt ca.1000 hysteroskopier, hvoraf de fleste udføres med minihysteroskopiske teknikker i ambulatoriet. Derudover foregår størstedelen af afdelingens samlede dagkirurgiske aktivitet i Svendborg.  I 2023 startede vi med at udføre robotassistere hysterektomier  på Svendborg Sygehus, størstedelen som dagkirurgiske indgreb. Vi forventer at du har en vis operativ erfaring, gerne specifikt erfaring med hysteroskopi og at du enten er robotcertificeret eller er indstillet på dette.

Pga den høje aktivitet vil en stor del af uddannelseslægernes tid og læring foregå i Svendborg, hvorfor det er vigtig med konstant fokus på uddannelsesmiljøet

Det forventes, at du som UAO i gennemsnit vil disponere ca. 80-90 % af din arbejdstid samlet set på arbejde i klinikken samt ca. 10-20 % på uddannelsesopgaven og på undervisning. Dette aftales med Cheflægen opgavespecifikt.

Det forventes, at du som Uddannelsesansvarlig overlæge løbende dygtiggør dig og kvalificerer dig inden for ledelse af medicinsk uddannelse – dels via praksis, dels via eksempelvis deltagelse i konferencer mv., formel videreuddannelse og inden for medicinsk pædagogiske kvalifikationer med særligt fokus på organisation i den lægelige videreuddannelse og på udvikling af uddannelsesintensiv arbejdstilrettelæggelse. Endvidere skal du have eller være villig til at erhverve sig kvalifikationer inden for ledelse af medicinsk uddannelse.

 Afdeling D´s opbygning og funktioner 

Målsætning:
Afdelingen har som overordnet mål at:  

  • sikre en høj kvalitet i klinikarbejde, forskning og udvikling, præ- og postgraduat undervisning, pleje samt service
  • skabe effektive og professionelle patientforløb  
  • være en attraktiv arbejdsplads med et lærende miljø  
  • have medarbejdere og ledere, der bygger samarbejde og ledelse på respekt, loyalitet, tillid og professionalisme.  

Funktionsområde 
Afdelingen er en af Region Syddanmarks fire specialafdelinger indenfor gynækologi og obstetrik og har højt specialiserede funktion indenfor gynækologisk onkologi, fertilitetsbehandling, almen gynækologi, urogynækologi, obstetrik og føtalmedicin.

Afdelingens lægebemanding 

  • 35 overlæger, heraf 1 ledende overlæge og 8 professorer
  • 13 afdelingslæger  
  • 9 reservelæger i speciallægeuddannelse i gynækologi og obstetrik  
     
  • 9 reservelæger i med henblik på speciallægeuddannelse i almen blok  
  • 2 yngre læger i introduktionsuddannelse.  

Som undervisningsafdeling varetager afdelingen specialfunktioner, herunder regionsfunktioner og højt specialiserede funktioner. Herudover indgår afdelingen i speciallægeuddannelsen, idet alle Region Syddanmarks uddannelsessøgende læger inden for specialet tilbringer 18 måneder på afdelingen, som led i hoveduddannelsen. Afdelingen deltager endvidere i uddannelsen af læger i almen medicin.   

Overlægens organisatoriske placering, ansvarsområder og opgaver 

Som UAO referer du til cheflægen, samt den ledende overlæge i dit team.

Kvalifikationskrav 

Faglig bedømmelse vil ske på baggrund af ansøgernes oplysninger om egne kompetencer inden for hver af de 7 lægeroller. 

Løn- og ansættelsesforhold 

Løn- og ansættelsesforhold i overensstemmelse mellem Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger/Foreningen af Yngre Læger. 

Hør mere 

For yderligere oplysninger om stillingen eller afdelingen kan cheflæge Annemette Wildfang Lykkebo kontaktes på tlf. 2115 3404 eller e-mail: Annemette.Wildfang.Lykkebo@rsyd.dk

Din ansøgning 

Husk at oplyse stillingsnummer.  

Ansøgningsfrist: 2. april

Vi indhenter børneattest, på den der ansættes.  

Vi glæder os til at høre fra dig.