Hjemløse optager psykiatriske sengepladser
»Vi kan risikere, at de misligholder deres behandling og deres sygdomme forringes yderligere,« siger lægefaglig direktør for psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland, Per Jørgensen, om de hjemløse.

Hjemløse optager psykiatriske sengepladser En gruppe patienter på Psykiatrisk Hospital optager sengepladser svarende til et helt sengeafsnit, selvom de er raske nok til at blive udskrevet.

En gruppe patienter på Psykiatrisk Hospital i Risskov er lige nu havnet i en situation, hvor de ikke kan udskrives, fordi de ikke har noget hjem at tage tilbage til. Det skriver DR.dk. Der er tale om cirka 16 hjemløse patienter i Region Midtjylland, der optager sengepladserne, selvom de burde udskrives. Det svarer til et helt sengeafsnit. De fleste patienter er det, der kaldes funktionelt hjemløse, der betyder, at de har en bolig, men ikke kan fungere der. 

Ifølge lægefaglig direktør for psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland, Per Jørgensen, nytter det ikke noget at udskrive patienterne, der ikke har noget hjem, de trives i.

»Generelt er et liv på gaden ikke noget, der fremmer helbredelse for svær psykisk sygdom, da en af ingredienserne er, at man har en fast base i sit liv. Vi kan risikere, at de misligholder deres behandling og deres sygdomme forringes yderligere,« siger han.

Skriv kommentar