Ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet modtager legat

Ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet modtager legat Helene Kirkegaard, der er ph.d.-studerende inden for sundhedsvidenskab på Aarhus Universitet, har modtaget et legat på 100.000 kroner til et studie- og forskningsophold i USA.

Fra januar 2013 og et år frem skifter Helene Kirkegaard Aarhus Universitet ud med Cornell University. Hun har nemlig fået et virksomhedslegat fra Danmark-Amerika Fondet ved Novo Nordisk til et studie- og forskningsophold i USA.

Her skal hun fortsætte sine undersøgelser af, hvordan fedme og ændringer i vægten under graviditeten påvirker kvinders helbred op til 10 år efter fødslen.

Forskningen har betydning for alle gravide kvinder, også fordi flere og flere kvinder i dag er svært overvægtige, når de bliver gravide.

Til trods for, at man ved, at fedme i forbindelse med graviditet er et stort problem i dag, så er der ikke meget forskning om, hvordan fedme og ændringer i vægten påvirker kvindernes helbred i årene efter fødslen.

I USA skal hun arbejde tæt sammen med professor Kathleen Rasmussen, som er ekspert inden for Helene Kirkegaards forskningsområde – specielt amning og overvægt.