Frugt og grøntsager har kun lille effekt på kræftrisiko Stor europæisk undersøgelse afviser, at det daglige indkøb hos grønthandleren kan mindske risikoen for at gå kræft.

Et højt indtag af frugt og grønt tilsyneladende mindsker risikoen for at få kræft en smule, men effekten er ganske lille. Det viser en ny, stor europæisk undersøgelse, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of the National Cancer Institute. Forskere har fulgt 478.478 europæere gennem næsten ni år. 30.604 af personerne i undersøgelsen fik konstateret kræft, men kræfttilfældene var ikke markant sjældnere blandt personer, der spiste meget frugt og grønt. Ifølge undersøgelsen 2,6 pct. af kræfttilfældene hos mænd...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement