Fire yngre læger fristes af at etablere praksis i hjemkommune

Fire yngre læger fristes af at etablere praksis i hjemkommune Et nyt sundhedshus i det gamle Fredericia Sygehus frister en gruppe af fire-fem yngre læger med rødder i Fredericia Kommune. Fredericia Kommune og Region Syddanmark står klar med så meget støtte som muligt, for at det kan lykkes.

Fire-fem yngre læger med rødder i Fredericia er i tæt dialog med Fredericia Kommune og Region Syddanmark om at etablere en stor fælles praksis i Sundhedshuset, skriver Fredericia Dagblad.

»De kender hinanden og har udtrykt, at det specifikt er Fredericia, de gerne vil slå sig ned, fordi de kommer herfra. Det kan ikke være bedre, og jeg tror virkelig på, at det kan lykkes, siger projektleder for Sundhedshuset, Sille Kloppenborg, til avisen.

Hvis alt falder på plads, så vil de yngre læger – tre mænd og en kvinde i alderen 35-40 år – kunne tage imod patienter efter sommerferien i 2018.

»Vi anerkender, at det er en stor beslutning at træffe, så vi vil være behjælpelige, så langt vi kan, så de føler sig trygge ved at rykke ind i Sundhedshuset,« siger hun.

Region Syddanmark har flere muligheder for at støtte nye praktiserende læger, og Fredericia er ifølge Fredericia Dagblad i en kategori, hvor det er muligt at trække på en række værktøjer. Det handler bl.a. om at få lov at etablere praksis med 1.200 patienter, at få flyttehjælp, rådgivning og andet, der kan lette etableringen af  praksis.

Det nye sundhedshus i Fredericia ligger i det nu lukkede Fredericia Sygehus. Den første praktiserende læge, Kristian Egersgård, flytter sin praksis ind i sundhedshuset til oktober, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Sundhedshus i Fredericia giver allerede nu mulighed for tilbud som blodprøvetagning, vagtlæge, rygestoptilbud, demensrådgivning og en privat fysioterapiklinik.

Skriv kommentar