Diabetesmiddel godkendt til voksne med hjerte-kar-sygdomme Den amerikanske myndighed, FDA, har udvidet indikationen for Jardiance til også at gælde voksne patienter med type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdom.

Som det første diabetesmiddel, har Jardiance fået en udvidet indikationen til også at gælde behandlingen af voksne med type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Jardiance er markedsført af Boehringer Ingelheim og Eli Lilly i fællesskab og er den første type 2-diabetes behandling, som er godkendt med denne ekstra indikation.

Godkendelsen er baseret på resultaterne fra EMPA-REG OUTCOME-studiet, som undersøgte effekten af Jardiance sammenlignet med placebo, når det blev tilføjet standardbehandlingen for voksne med type 2-diabetes og hjertekarsygdomme.

I forsøget viste det sig, at Jardiance reducerede risikoen for det kombinerede primære endepunkt af kardiovaskulær død, ikke-fatalt hjerteanfald eller ikke-fatalt slagtilfælde med 14 procent versus placebo. Alene risikoen for at dø af kardiovaskulær sygdom blev reduceret med 38 pct.

»Folk med diabetes har to til fire gange større sandsynlighed for at udvikle hjerte-kar-sygdom end mennesker uden diabetes. Den nye indikation for empagliflozin giver for første gang voksne med type 2-diabetes en medicin, der kan reducere deres risiko for at dø af hjertekarsygdomme,« siger Christopher P. Cannon, MD, professor i medicin på Harvard Medical School i en pressemeddelelse.

Skriv kommentar