Statsministeren og Bent Hansen indviede nyt universitets­hospital i Aarhus
Foto: Tonny Foghmar

Statsministeren og Bent Hansen indviede nyt universitets­hospital i Aarhus Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regionsrådsformand Bent Hansen (S) indviede mandag officielt det nye sygehus i Skejby efter godt 7 års byggeri.

Den røde snor var spændt ud mellem to dropstativer og blev klippet over med kirurgsakse, da regionrådsformand Bent Hansen og statsminister Lars Løkke Rasmussen i fællesskab officielt indviede supersygehuset i Skejby.

»Det er et byggeri, som samler faglighederne til gavn for både patienter og personale, så de ikke skal køre rundt mellem flere matrikler,« sagde Bent Hansen om hospitalet, som han selv tog første spadestik til i 2009.

Det nye hospitalsbyggeri kommer til at samle alle afdelingerne af Aarhus Universitetshospital, der i dag holder til fire forskellige steder i Aarhus. De første afdelinger er allerede flyttet ind i det nye hus, og alle afdelinger forventes at være samlet under ét tag i Skejby i 2019.

Med sine godt 450.000 kvadratmeter bliver sygehuset, det største universitetshospital i Nordeuropa. Det bliver dermed også Aarhus’ største arbejdsplads, når byggeriet står færdigt med med 10.000 ansatte og en million patienter årligt.

»Vi åbner dørene til Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri. Det bliver det største og mest moderne universitetshospital i Nordeuropa,« sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen.

 

Skriv kommentar