Danmarks mest magtfulde læger: Rudkøbing ånder nu Brostrøm i nakken

Danmarks mest magtfulde læger: Rudkøbing ånder nu Brostrøm i nakken Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing har nu mere magt end Region Hovedstadens koncerndirektør Svend Hartling, vurderer Dagens Medicins magtpanel og ligger lige under Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

 

Dagens Medicins 14 mand store magtpanel – der for 20. gang udpeger de 100 mest magtfulde personer i det danske sundhedsvæsen – har rusket godt og grundigt op i listen over de mest magtfulde læger. Selve Magtlisten over de 100 mest magtfulde (som tæller mange andre faggrupper end læger) i det danske sundhedsvæsen offentliggøres i Dagens Medicin i morgen og på Folkemødet på Bornholm.

Et nyt ansigt på listen over de 10 mest magtfulde læger er formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag. der afløste Bruno Melgaard Jensen i april 2015.

Region Hovedstadens koncerndirektør Svend Hartling, der i år bla. har skullet vise vejen frem i implementeringen af IT-systemet Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden, er rykket en tak nedad på listen til plads nummer tre. Andenpladsen udfyldes i år af Andreas Rudkjøbing, der nu har haft et par år til at vokse i rollen som formand for Lægeforeningen.

Steen Werner Hansen, der sammen med Jørgen Schøler Kristensen begyndte i rollen som formand for Medicinrådet ved årsskiftet, er rykket fra en fjerdeplads ned til plads nummer 10 – Schøler, der ikke var at finde på listen sidste år, er i år havnet på en syvendeplads. Han bytter plads med Danske Regioners sundhedspolitiske direktør Erik Jylling.

Kim Brixen, der som direktør for Odense Universitetshospital var sat på 9. pladsen i 2016, er i år faldet helt ud af listen. Denne plads er i stedet indtaget af Allan Flyvbjerg, der i det forgangne år har markeret sig som direktør for det nye Steno Diabetes Center Copenhagen.

De eneste læger, der bevarer deres positioner fra sidste år, er Dorthe Gylling Crüger, der som adm. direktør for Sygehus Lillebælt og formand for Kræftens Bekæmpelse holder sig på plads nummer fem, samt Liselotte Højgaard, der som klinikchef på Rigshospitalet er landet på ottendepladsen. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, kan atter bryste sig af at være den mest magtfulde.

Skriv kommentar