Dagens Medicin nomineret til journalistpris

Dagens Medicin nomineret til journalistpris Redaktionen på Dagens Medicin er nomineret til Anders Bording-prisens Journalistpris for dækningen af kræftbehandling i Kina.

Danske Specialmediers priskomité har nomineret Dagens Medicins avis- og webredaktionen til Anders Bording-prisens Journalistpris.

Journalistprisen gives for en bemærkelsesværdig journalistisk præstation inden for fagets discipliner, som kan være fremragende interviews, dybdeborende journalistisk, indsigtsfulde artikler eller kampagner, der lever op til specialmediernes formål om aktualitet, videns tilførsel og debat.

Dagens Medicin er nomineret for en tværmediel dækning af danske patienters kræftbehandling i Kina.

I begyndelsen af 2009 kulminerede danske mediers beretninger om behandlingen af danske kræftpatienter på en række kinesiske hospitaler. I den ene casestory efter den anden fortalte patienterne om deres nærmest mirakuløse helbredelse ved hjælp af kinesiske læger, og samtidig blev det danske behandlingssystem genstand for stor kritik.

Det kunne opleves som om det nærmest var livsfarligt at opsøge behandling i Danmark.

Dagens Medicin besluttede at satse stort på at afdække den kinesiske behandlingskvalitet og se kritisk på den danske ditto.

En ordinær udgave blev forvandlet til en temaavis, efterfulgt af en række artikler henover foråret. Det skete i et – for Dagens Medicin – hidtil uset samspil mellem avis- og webredaktion, som supplerede journalistikken med:

  • Uddybende og supplerende lydbidder fra interview med kilder.
  • Google Maps over behandlingssteder i Kina.
  • En fremlægning af research  – blandt andet komplet korrespondance med kinesiske kræftlæger og hele breve fra patienter, som bliver omtalt i artiklerne.
  • En linksamling med dansk og international dokumentation for (manglende) effekt ved kinesiske behandlingsmetoder eller anden relevant læsestof om behandlingerne.
  • Mulighed for debat omkring kræftbehandling i Kina .
  • Diverse afstemninger om forskellige aspekter ved den kinesiske kræftbehandling.

I alt 16 kandidater var indstillet, hvoraf tre er nomineret til Journalistprisen.

Foruden Dagens Medicin er også Ingeniørens Erik Holm nomineret for for dækning af Danmarks investering i nye kampfly samt Steffen Hagemann fra fagbladet Børn & Unge for artikler, om de unges brug af mobiltelefoner, computerspil og sociale netværk.

Prisen uddeles på Københavns Rådhus den 11. juni.

Tema

Skriv kommentar