Christian Graugaard udnævnt til professor i sexologi

Christian Graugaard udnævnt til professor i sexologi Læge, ph.d. Christian Graugaard tiltræder pr. 1. september 2012 en stilling som professor i almen sexologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet. 

Han bliver derved danmarkshistoriens anden sexologiprofessor og overtager den faglige stafet fra sin mentor Preben Hertoft, som var professor i klinisk sexologi ved Københavns Universitet frem til sin pensionering i 1998.

45-årige Christian Graugaard har siden 2003 været formand for Sex & Samfund, ligesom han er en respekteret kritiker ved dagbladet Politiken, en skarpsindig debattør og en efterspurgt bedømmer, vejleder og underviser.

Hans faglige interessefelt er kroppen, kønnet og seksualiteten, og foruden en række videnskabelige publikationer er han forfatter og medforfatter til bøger som ‘Kun for drenge –  værd at vide om krop, følelser og sex’ (2011), ‘Corpus –  rejser i menneskekroppen’ (2010), ‘Krop, sygdom og seksualitet’  (2006), ‘Kend din krop, mand’ (2006), ‘Sexleksikon –  fra abe til Aarestrup’ (2001) og ‘Hjerne og seksualitet’  (1997).

Han har desuden skrevet og oversat poesi, senest det anmelderroste Elmer Diktonius-udvalg ‘På toppen af et øjeblik’ (2011).

Endelig har Graugaard siden 2006 været chefredaktør for verdens ældste medicinske tidsskrift, Bibliotek for Læger, i dag Lægeforeningens kvartalsskrift for medicinens historie, kultur, filosofi og metode.

 Christian Graugaards ansættelse er et led i Aalborg Universitets prioritering af det sexologiske fagområde, og han skal således være med til at opbygge et ambitiøst forsknings- og formidlingscenter, som efter planen vil lancere en sexologisk masteruddannelse fra efteråret 2013.

Skriv kommentar