Esben Eller.
Foto: Niels-Bjørn Albinus

Æggeallergi kan udløses af andre faktorer Æggeallergi kan ligesom hvedeallergi udløses af faktorer som alkohol og acetylsalicylsyre, antyder dansk undersøgelse præsenteret på EAACI.

    HELSINKI (Dagens Medicin) – Både alkohol og acetylsalicylsyre påvirker reaktionstid og størrelse på reaktionerne, som fremkaldes efter indtagelse af ovalbumin, det primære protein i æggehvide. Det viser resultaterne af en undersøgelse fra Odense Research Center for Anaphylaxis (ORCA), som overlæge Esben Eller har præsenteret på EAACI på vegne af forfatteren, medicinsk specialestuderende Nicolaj Brandt. »Vi har vidst, at co-faktorer som alkohol, acetylsalicylsyre og især fysisk træning spiller ind og kan udløse reaktioner, når patienter med hvedeallergi får hvede...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement